Technieksucces

Waarom is technieksucces nodig?

Het bedrijfsleven heeft een tekort aan technici. Dit te kort wordt mede veroorzaakt doordat techniek op de basisscholen ondervertegenwoordigd is. Om dit effect te keren is door de overheid ‘Techniekpact 2020’ in het leven geroepen. Techniekpact 2020 verplicht basisscholen in het jaar 2020 technieklessen aan te bieden aan de leerlingen. Om te voorkomen dat de technieklessen zich voortzetten op de huidige manier zijn er een aantal competenties door het rijk gesteld waar de lessen aan moeten voldoen.

 

Waar past Technieksucces in het basisschoolpakket?

Om de techniek beter bekend te maken onder jongere leerlingen is Technieksucces in het leven geroepen. Technieksucces richt zich tot voor als nog op basisscholen op Goeree-Overflakkee. De technieklessen worden gegeven in de groepen 3 t/m 8. Hier wordt gebruik gemaakt van een leerlijn waarbij vergelijkbare opdrachten terug komen in de verschillende groepen. Deze lessen verschillen in moeilijkheidsgraad en mate van zelfstandig onderzoek.

De technieklessen die verstrekt en uitgevoerd worden door Technieksucces hebben altijd verbinding met een reële maatschappelijke problemen zoals energie, duurzaamheid en recycling. Door de bewustwording van alle techniek waarmee de leerlingen in het dagelijks leven te maken krijgen, wordt op een speelse manier technisch inzicht en ervaring bijgebracht. Naast de nut en noodzaak van technieklessen is een belangrijke factor binnen Technieksucces dat de lessen ook erg leuk moeten zijn.