Scratch

Over Scratch

Scratch is een programmeertaal waarmee je je eigen interactieve animaties, spelletjes, muziek en kunstwerken kunt maken. Die kun je ook online delen als een Scratch-project. Scratch is in veel talen beschikbaar, ook in het Nederlands! Je hoeft dus geen Engels geleerd te hebben om er mee te kunnen werken.

Om je eigen computerprogramma’s te maken, moet je gekleurde blokken op elkaar stapelen. Op die blokken staan opdrachten voor de computer.

De blokken vertellen de computer wat allerlei figuurtjes in je programma moeten gaan doen. Die figuurtjes kun je zelf tekenen, maar je kunt ook de plaatjes uit de plaatjesbibliotheek van Scratch gebruiken of bijvoorbeeld een foto importeren. Projecten maak je extra leuk door er ook geluidjes en/of muziek aan toe te voegen.

      

Scratch helpt jonge mensen leren creatief te denken, systematisch te redeneren en samen te werken & mdash essentiële vaardigheden voor het leven in de 21ste eeuw.

Wie gebruikt Scratch?

Scratch is speciaal ontworpen voor 8- tot 16-jarigen, maar wordt gebruikt door mensen van alle leeftijden. Miljoenen mensen maken Scratch-projecten in verschillende omgevingen, waaronder scholen, musea, bibliotheken, gemeenschapscentra en thuis.

 Simpele uitleg van het programma

 Voorbeeld van gemaakt spel

Programmeerkamp

Algemene informatie over het programmeerkamp

 

 

 

Belangrijke informatie

Meer informatie over onder andere:

DATA KAMP
TIJDEN

KOSTEN

LEGO MINDSTORMS

Meer informatie over het programma LEGO MINDSTORMS

 

Inschrijven

Hier kunt u direct inschrijven voor het programmeerkamp.